Sfaturi pentru a face mai ușoară aplicarea picăturilor de ochi

Indiferent ce intră în contact cu ei, ochii tăi sunt la fel de sensibili la atingere. În consecință, utilizarea picăturilor pentru ochi poate fi considerată incomodă de mulți oameni. Acest articol își propune să explice variatele beneficii ale picăturilor oftalmice, oferind în același timp și sfaturi pentru o aplicare ușoara și sigură.

 

Beneficiile picăturilor pentru ochi

 

Folosirea picăturilor pentru ochi ajută la calmarea diverselor forme de disconfort, cu diferite niveluri de severitate. Aici includem o serie de infecții sau iritații care pot afecta sănătatea ochiului.

 

Picăturile pentru ochi sunt eficiente și pentru ameliorarea simptomelor conjunctivitei, o afecțiune a ochilor care provoacă roșeață și inflamație la nivelul țesutului. Acest lucru este adesea rezultatul unei infecții bacteriene sau virale, ori a unui contact a ochilor cu substanțe iritabile, cum ar fi șamponul sau clorul.

 

Anumite picături sunt, de asemenea, disponibile și pentru ochii uscați. Această afecțiune se caracterizează prin simptome de iritabilitate a ochilor, ca urmare a reducerii producției de lacrimi. Cauzele pot varia de la un climat călduros, până la simplul clipit sau lăcrimarea insuficientă. Picăturile pentru ochi ajută la ameliorarea simptomelor de uscăciune.

 

Cheratita este termenul dat unei infecții a corneei, care este stratul transparent din fața ochiului ce protejează pupila. Cauzele pot fi bacteriene sau virale, dar poate fi, de asemenea, o complicație de la purtarea lentilelor de contact. Picăturile antibacteriene pentru ochi pot fi utilizate pentru tratamentul infecțiilor minore, în timp ce picăturile cu steroizi pot fi necesare pentru cazurile mai severe.

 

Diferitele tipuri de picături oftalmice

 

  1. Picăturile oftalmice lubrifiante sunt cunoscute și sub numele de “lacrimi artificiale” și vin în ajutorul ochilor uscați.
  2. Alergenii pot provoca simptome precum iritabilitatea, inroșirea și umflarea ochilor. Există o serie de picături pentru ochi care ajută la atenuarea efectelelor alergenilor.
  3. Picăturile pentru decongestionarea ochilor sunt o soluție eficienta pentru roșeață, deoarece ajută la subțierea vaselor de sânge din partea albă a ochiului, cunoscută sub numele de scleră.
  4. Picăturile oftalmice cu antibiotice sunt necesare pentru tratarea infecțiilor bacteriene.

Cum se aplică picăturile de ochi?

 

Aplicarea picăturilor de ochi poate fi neplăcuta pentru anumiti oameni. Unii nu acceptă ideea de a permite în mod deschis unui agent să intre în contact cu ochii lor.

 

  • Corect și ușor

 

Utilizează într-un mod corect picăturile de ochi. Trebuie să te asiguri că ești pe cale să faci ceva care ajută ochii, nu care le face mai rău.

 

În primul rând trebuie să înclini puțin capul pe spate, ca să te asiguri că picăturile rămân în ochi după aplicare, apoi trebuie să tragi ușor pleoapă inferioară, pentru o extindere cât mai bună a tratamentului pe toată suprafața. Este important să ții pipeta destul de departe de ochi, deoarece contactul cu genele influențează clipitul.

 

După aplicare, trebuie să închizi ochiul, dar fără să îl strângi prea mult. Îl păstrezi închis pentru un moment, apoi clipești de câteva ori pentru a răspândi lichidul pe toată suprafața ochiului. Înainte de utilizare, citește întotdeaună instrucțiunile de pe ambalaj.

 

  • Igiena

 

Este important să te speli pe mâinile, înainte de a aplica picăturile pentru ochi. Degetele vor intra în contact cu peoapele și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să crești riscul unei infecții. De asemenea, este esențial ca vârful pipetei să nu intre în contact cu ochiul, deoarece ar putea zgâria corneea. Dacă ai aplicat prea mult lichid, poți să ștergi surplusul cu un servețel.

 

Află mai mult despre picăturile Optrex pentru ochi uscați și despre celelalte soluții Optrex, prin simpla accesare a acestui link. Citește întotdeauna instrucțiunile de pe prospect.

SHARE: