Să ne gândim la viitor: vine vacanța

Slightly red eye

Este timpul să ne gândim la vacanță, dar unde mergem? Fie că vorbim despre vacanța de vară sau cea de iarnă, de un week-end prelungit sau de trei luni în care explorezi noi teritorii, sunt foarte multe lucruri referitoare la ochi de care trebuie să ții cont. De la protecția solară, până la lubrifiere, Optrex te ajută cu sfaturi utile pentru a preveni iritațiile oculare, precum și cu alte lucruri pe care ar mai trebui să le iei în considerare. Deci, citește acest articol și află cum poți avea grijă de ochii tăi chiar și în vacanță. 

 

Lumini strălucitoare

 

Atunci când spunem vacanță, cei mai mulți dintre noi ne gândim la soare, căldură și relaxare pe o plajă. Pentru aceia dintre voi care iubiți locurile foarte călduroase trebuie să vă gândiți serios cum să vă protejați împotrivă soarelui, însă, din fericire, există foarte multe produse care să va ajute în acest sens. 

 

Lumina soarelui poate fi o cauză a ochilor uscați[1], așa că ar fi bine să îi protejați cu ochelari. Respectând reglementările europene, ochelarii de soare potriviți trebuie să vă protejeze împotriva razelor UVA și UVB – ochelarii ne protejează ochii și sunt și o barieră de protecție împotrivă potențialilor alergeni sau iritații. 

 

Atunci când alegeți ochelarii de soare, asigurați-vă că: 

 

  • Aceștia vă oferă o protecție sporită împotrivă razelor UV, ceea ce înseamnă că blochează între 99% și 100% dintre razele UVB și UVA. 
  • Lentilele polarizate sunt o variantă bună dacă ești foarte sensibil la lumina soarelui, reducând strălucirea prin filtrarea razelor și prin blocarea reflexiilor din geam sau apă. 
  • Modelul vi se potrivește. 

 

Protecția pielii

 

Nu doar ochii trebuie protejați, ci și pielea din jurul acestora. Și aceasta intră în contact cu lumina soarelui, așa că vei avea nevoie de o cremă de protecție pentru aceasta. 

Nisip

 

Un alt lucru care ar putea să provoace iritarea ochilor și care este specific vacanței la plajă. Dacă briza bate foarte tare ar trebui să eviți zona afectată. De asemenea, ar fi bine să stai departe de grupurile care sunt implicate în activități sportive pentru că există o posibilitate foarte mare ca nisipul să ajungă înspre fața și ochii tăi. 

 

Piscină 

 

Cui nu îi place să se răcorească cu o baie în piscină, mai ales atunci când afară este foarte cald? Ține minte, însă, clorul îți poate afecta ochii, provocând înroșirea acestora. Dacă acest lucru se întâmplă, spală bine ochii cu apă curată și folosește picături de ochi pentru a îndepărta particulele nedorite. 

 

Aventură

 

Nu toată lumea preferă să se relaxeze pe plajă. Unii dintre noi alegem emoția unei aventuri. Surfing, ski, poate chiar hiking sunt alegerile perfecte pentru a-ți lua necesarul de adrenalină și a ieși din cotidian. Aceste activități sunt foarte distractive, dar au nevoie de protecție. Așa că ține minte: 

 

  • Atunci când înoți folosește ochelari de protecție și nu purta lentilele de contact. 
  • Atunci când schiezi, folosește protecție solară. Orbirea cauzată de zăpadă este un efect des întâlnit atunci când nu porți ochelari și nu folosești cremă de protecție solară. 
  • Asigură-te că ai suficientă soluție pentru curățarea lentilelor de contact și poate ar fi bine să ai cu tine și o a doua pereche de ochelari, în caz că îi pierzi pe primii într-o drumeție. 

 

Optrex, colegul tău de excursie

 

Este bine să ai cu tine și câteva produse Optrex care te vor ajută să-ți revigorezi ochii în orice situație și în orice condiții meteo. Astfel, Optrex Picături Hidratante pentru Ochi Uscațihidratează și lubrifiază instantaneu ochii uscați, sau iritați. Formula conține ingrediente concepute special pentru a compensa lăcrimarea naturală și pentru a lubrifia ochiul, astfel încât vei simți imediat efectele. De asemenea, conține apa purificata și poate fi folosit în siguranță cu lentilele de contact.

 

Pe de altă parte, Optrex ActiMist™ 2 in1 Spray pentru Ochi Obosiți și cu Senzație de Disconfort* ajută la calmarea ochilor obosiți și cu senzație de disconfort. Aplicându-se direct pe ochiul închis, acesta menține ochii hidratați prin refacerea stratului natural de hidratare a ochiului. Mai mult decât atât, ofera calmare instantanee timp de până la 4 ore, nu deteriorează machiajul și se poate utiliza cu lentilele de contact.

 

Pentru lucruri mai grave

 

Asigură-te că asigurarea de călătorie include și îngrijirea ochilor. Intereseză-te unde sunt spitalele locale, lucru extrem de util în cazul unor infecții sau dureri oculare. Dacă nu te simți bine, nu aștepta până ajungi acasă, ci consultă specialiștii locali. Orice problemă sau întrebare ai avea, solicită ajutorul doctorului sau al farmacistului. 

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire.

 

*Simptomele de ochi obosiți, uscați și iritați, sunt provocate în aproximativ 80% din cazuri de modificarea stratului lipidic al filmului lacrimal.

 [1] http://www.nhs.uk/conditions/dry-eye-syndrome/Pages/Causes.aspx

SHARE: