Protejează-ţi ochii atunci când eşti în vacanță

Slightly red eye

Nu este un secret cât de importantă este vederea. Ceea ce este mai puțin evident, este cât de vulnerabili sunt ochii la câteva elemente. În timp ce eşti sfătuit să practici o bună îngrijire a ochilor pe tot timpul anului, atunci când eşti în vacanță, ochii tăi sunt cei mai supuşi deteriorării, ca rezultat al climatelor cu soare şi vânt extrem de puternic, printre alți factori.

 

De ce trebuie să-ţi protejezi ochii

 

E simplu, trebuie să ai grijă de ochii tăi şi trebuie să te asiguri că rămân sănătoşi şi pe deplin funcţionali, pe tot parcursul vieţii. În timp ce asta înseamnă că trebuie să faci vizite regulate la oftalmolog, pentru testele de vedere, asta mai înseamnă şi luarea unor măsuri necesare în vederea apărării ochilor împotriva pericolelor și a unor agenți străini. Acest lucru poate include soarele şi climatele extreme, dar şi alte lucruri, cum ar fi bacteriile, virusurile și particulele de praf, care pot fi sursa unei infecții ce cauzează numeroase simptome.

 

Cum poţi să-ţi protejezi ochii

 

În timp ce mulți dintre noi merg într-un loc călduros și se se bucură de plăcerile unui climat mai cald, o astfel de vreme îţi poate pune ochii în pericol.

 

În mod similar, la celălalt capăt al spectrului, o vacanță de iarnă la schi poate, de asemenea, să însemne numeroase pericole pentru ochi. Oricum ar fi, cel mai bine este să fii bine informat, pentru a te putea asigura de cea mai bună protecție posibilă.

 

Protecție solară și efectul de orbire

 

Expunerea pe termen lung la ultraviolete (UV) poate duce la diverse tipuri de probleme. Degenerescența maculară poate să apară ca urmare a supra-expunerii la raze UV. Ea apare atunci când locurile cunoscute sub numele de drusen - se crede că acestea constau din depozite de țesut deteriorate care se acumulează în maculare (parte a retinei responsabilă pentru vederea centrală). Acest lucru poate duce la pete oarbe în interiorul liniei directe a vederii. Cataractele sunt, de asemenea, legate de expunerea la soare.

 

Ochelarii de soare sunt esențiali, într-un climat cald și cu mult soare, dar nu orice tip. Atunci când cauţi o pereche de ochelari de soare, asigură-te că alegi o pereche care include fie marca CE și British Standard (BS EN ISO 12312-1: 2013), fie o etichetă UV 400 sau un certificat de garanţie conform căruia ochelarii de soare oferă protectie UV 100%. De asemenea, ia în considerare părțile laterale ale ochilor și încearcă să cauţi ochelari de soare suficient de cuprinzători.

 

Cei care doresc să meargă pe pârtiile de schi trebuie să fie precauți pentru că zăpada are proprietăți reflectorizante şi asta înseamnă că razele UV pot fi o problemă. Se recomandă ca schiorii să poarte ochelari de protecție, diferiți de ochelarii de soare, deoarece aceştia oferă o protecție mai bună împotriva razelor accentuate de zăpadă.

 

Protecție la căldură și vânt

 

Climatul cald și vântul se numără, de asemenea, printre cauzele ochilor uscaţi, care apar din cauza producției reduse de lacrimi sau a evaporării prea rapide. Simptomele ochilor uscaţi includ ochi roșii, iritaţi, durere şi vedere temporară neclară.

 

Uscăciunea ochilor poate fi tratată prin aplicarea picăturilor pentru ochi, cunoscute sub numele de lacrimi artificiale. Există şi tratament sub formă de spray care oferă un ajutor eficient ochilor uscaţi sau iritaţi. Aplicarea este foarte uşoară deoarece poate fi făcută literalmente pe ochii închiși. Dacă foloseşti lentile de contact, te sfătuim să reduci purtarea lor în zonele cu climat cald pentru că acestea reduc umezeala din ochi.

 

Protecție la nisip, praf și moloz

 

Dacă există un lucru pe care plaja îl are din abundență, acela este nisipul. O mulțime de oameni se bucură de plajele cu nisip, dar ochii, cu siguranță, nu. Firește, petrecerea timpului în vacanță, pe o plajă, crește riscul ca anumiţi agenţi nocivi, cum ar fi praful, să afecteze ochii.

 

Dintr-o expunere a ochiului la factori necorespunzători poate rezulta o conjunctivită iritantă. Contactul conjunctivei cu un agent străin poate provoca inflamații, iar ochii devin roșii și iritaţi. Spălarea ochilor este o idee bună pentru aceste circumstanțe, deoarece oferă o soluție sterilă, care poate alunga particulele ofensatoare, în timp ce ochelarii de soare, de asemenea, oferă protecție. Pentru schiori, ochelarii de protecție oferă o protecție mai substanțială.

 

Protecție în zonele cu climă rece

 

Vremea rece poate fi, de asemenea, responsabilă pentru simptomele de ochi uscaţi. Se recomandă să urmezi aceleași măsuri ca şi în cazul de vreme caldă. În acest caz, ochelarii de schi asigură o protecție eficientă.

 

Află aici mai multe despre picăturile Optrex şi despre efectul lor de ameliorare a simptomelor de ochi uscaţi şi iritaţi sau pentru a afla mai multe detalii despre celelalte produse din cadrul gamei extinse Optrex. 

SHARE: