Lucrul într-un birou, o mare provocare pentru ochii tăi

Slightly red eye

Lucrul într-un birou poate însemna o mare provocare pentru ochii tăi. Programul de lucru intens, utilizarea constantă a calculatorului, lentilele de contact sunt doar câțiva dintre factorii care pot afecta ochii, chiar dacă nu ai avut până acum probleme cu aceștia. Chiar dacă aceste situații sunt controlabile, cei mai mulți dintre noi ne complacem și le acceptăm. Specialiștii Optrex îți explică motivele pentru care ochii se confruntă cu oboseală sau iritații ori disconfort și cum putem rezolva sau preveni aceste situații.

 

De ce lucrul într-un birou poate fi o provocare pentru ochi

 

Din nefericire, locul în care îți petreci cea mai mare parte din timp, este și cel care le poate provoca ochilor tăi cele mai multe probleme. Există foarte mulți factori care pot dăuna:

 

Umiditate

 

Cele mai multe birouri au climatizarea controlată, ceea ce înseamnă că nivelul de umiditate este foarte scăzut. Însă, fără o umiditate adecvată în aer, ochii pot deveni uscați, iritați sau obosiți. 

 

Lumina

 

Pentru că monitoarele calculatoarelor au o intensitate luminoasă ridicată, în birouri se folosește foarte puțină lumină suplimentară. Așadar, în zonele în care nu există lumină naturală, vei fi nevoit să îți forțezi foarte mult ochii pentru a vedea. 

 

Lucrul cu calculatorul

 

Deși atunci când eram mici ni se spunea să nu stăm foarte aproape de ecranul televizorului/calculatorului, de cele mai multe ori, însă, stăm practic lipiți de acesta, uitându-ne la programul preferat pentru ore întregi. Însă, acest lucru poate afecta foarte mult ochii, mai ales că, din cauza faptului că clipim foarte rar, distribuirea lacrimilor la nivelul ochilor se face foarte greu, ochii devenind foarte uscați. 

 

Igiena

 

Având în vedere toți factorii descriși mai sus care îți pot provoca disconfortul ochilor, este normal că aceștia să înceapă să te “mănânce”. Însă, orice contact dintre mână și ochi înseamnă introducerea prafului sau contactul cu microbii. 

 

Ce poți face pentru a rezolva aceste probleme

 

În primul rând, încearcă să faci cât mai multe pauze din fața calculatorului și păstrează-ți mereu curate tastatura și restul biroului. 

 

Deși nu poți face foarte multe lucruri pentru a regla nivelul de umiditate în birou, dacă ochii tăi sunt uscați, folosește Optrex ActiMist™ 2 în 1.

 

Optrex ActiMist™ 2 în 1 Spray pentru Ochi Uscați și Iritațicalmează ochii uscați și iritați. Pulverizează direct pe ochii închiși pentru o calmare instantanee a ochilor uscați. ActiMist™ 2 în 1 stabilizează stratul lipidic al ochiului și restabilește hidratarea naturală. Mai mult decât atât, este dovedit clinic că asigură calmarea instantanee timp de până la 4 ore. De asemenea, se poate utiliza cu lentilele de contact.

 

 

*Simptomele de ochi uscați și iritați sunt provocate în aproximativ 80% din cazuri de modificarea stratului lipidic al filmului lacrimal.

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire.  

SHARE: