Legătura dintre machiaj și iritațiile oculare

Slightly red eye

Machiajul ochilor poate fi un mare plus de frumusețe, aducând culoare în jurul ochilor. De la mascara la blush sau creioane de ochi, toate contrastând cu albul natural al ochiului și culoarea irisului. Cu toate acestea, uneori, atunci când aplicăm machiajul sau când îl purtăm, anumite particule pot ajunge pe suprafața ochiului, cauzându-i iritații. 

 

Cum poate pătrunde machiajul în ochi

 

Cum se poate ajunge aici? Ei bine, sunt multe motive, printre care: 

 

  1. Atunci când aplici mascara, pensula poate intra în contact cu ochiul (mai ales în zona corneei) sau particule de machiaj pot cădea de pe pensulă în ochi. Înlocuiește mascara dacă este prea uscată pentru că acest lucru poate crește șansele de afectare a ochiului. 
  2. Creionul de ochi – poate ajunge foarte ușor în ochi. 
  3. Fard – pudră poate ajunge foarte ușor în ochi. 

 

Alte sfaturi

 

Mai jos găsești câteva lucruri la care ar trebui să te gândești atunci când te machiezi:

 

  • Nu te machia când conduci. În primul rând, pentru că este foarte posibil ca mascara să ajungă să-ți zgârie corneea. Sfatul se aplică și în cazul transporturilor în comun care au opriri foarte multe și uneori inopinante care evident cresc riscul zgârierii corneei. 
  • Asigură-te că toate aplicatoarele produselor cosmetice sunt curate înainte de a le folosi – ar fi bine să cureți și să înlocuiești des periile și pensulele de machiaj pentru că ar putea fi contaminate de anumite ciuperci. 
  • Evită cometicele atunci când ai ochii iritați – în cazul în care crezi că un anumit produs îți irită ochii, scapă imediat de el. 
  • Evită cosmeticele sclipitoare sau lucioase – pot conține ingrediente care să-ți irite ochii. 
  • Spală-ți mâinile întotdeauna înainte să începi să-ți aplici machiajul. 

 

Optrex Picături Revitalizante pentru Ochi Obosiți calmează și curată ochii obosiți și cu senzație de disconfort. Deoarece conțin extracte naturale din plante și au ph-ul egal cu cel al lacrimilor, picăturile sunt potrivite pentru utilizarea zilnică. Pentru aplicarea picăturilor, înclină capul pe spate și aplică ușor 1 sau 2 picături în fiecare ochi.

 

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire.

SHARE: