Iritațiile provocate de lentilele de contact

Slightly red eye

Milioane de oameni din toată lumea poartă lentile de contact în fiecare zi și mulți dintre aceștia se pot confrunta cu iritații. Este foarte important să înțelegi cum este bine să folosești lentilele de contact, precum și de ce se pot produce iritațiile ochilor. Peste 75% dintre oameni suferă de ochi uscați, așa că este posibil să fii afectat și tu, dar de ce? 

 

Ochi uscați

 

Lentilele de contact reprezintă una dintre cauzele principale ale ochilor uscați pentru că pot irita, rupe, deteriora stratul lipidic al filmului lacrimal. De asemenea, acestea pot împiedica apariția lacrimilor din cauza că acoperă suprafața ochilor. În acest caz, folosirea unui lubrifiant poate fi alegerea potrivită. Optrex Picături Hidratante pentru Ochi Uscați, de exemplu, poate ajuta la reducerea simptomelor ochilor uscați, mai ales că poate fi folosit și împreună cu lentilele de contact. 

 

Tipuri de lentile de contact

 

În funcție de motivul pentru care vrei să folosești lentile de contact, există mai multe variante. Poate vei vrea să folosești lentilele zilnic sau doar câteva zile pe săptămână, în funcție de activitățile pe care le desfășori. Pentru sport, de exemplu, lentilele pot fi o alegere mai potrivită decât ochelarii. Vorbește cu oftalmologul tău pentru a vedea ce lentile ți se potrivesc cel mai bine. 

 

Din cele 2 mari categorii (zilnice sau lunare), lentilele pot fi folosite de un anumit număr de ori înainte să fie aruncate. După utilizare este important să le dezinfectezi, iar opticianul tău îți va oferi cea mai bună soluție pentru a face acest lucru – cea mai întâlnită opțiune este să le lași pe timpul nopții într-o soluție specială. Este, de asemena, recomandat că soluția să fie schimbată zilnic, iar cutiuța acestora să fie curățată săptămânal. 

 

Lentilele de unică folosință, evident, le vei folosi o singură data și apoi le vei aruncă. În niciun caz acestea nu mai pot fi folosite pentru că ar putea să provoace infecții la nivel ocular.

 

Aplicarea lentilelor

 

Înainte de aplicare asigură-te că te-ai spălat foarte bine pe mâini. Acest lucru este valabil și la scoaterea acestora. Schimbarea în mod regulat a soluției în care stau lentilele este foarte importantă pentru că doar așa acestea pot fi curate pentru următoarea folosire. Dacă observi o iritare la colțul ochiului atunci când aplici lentila dimineață, acest lucru se poate întâmpla din cauza urdorilor, așa că trebuie să te asiguri că ți-ai spălat foarte bine ochii. 

 

Folosirea zilnică

 

În general, oftalmologii recomandă folosirea lentilelor de contact pentru maxim 8 ore pe zi, însă, acest lucru poate varia în funcție de tipul acestora și de om. Vorbește cu oftalmologul tău pentru a stabili toate aceste lucruri. Mai jos găsești câteva sfaturi despre cum să le folosești:

 

  • Nu folosi lentilele de contact în timpul dușului sau la piscină fără ochelari de înot.
  • Nu purta lentilele noaptea, decât dacă acestea sunt permanente. 
  • Nu spăla niciodată lentilele cu salivă. 
  • Nu lăsa lentilele să intre în contact cu apa de la robinet. 
  • Consultă medicul sau farmacistul în cazul în care experimentezi probleme la nivel ocular
  • Pentru mai multe informații legate de cauzele simptomelor de ochi uscați și identificarea acestora, click aici

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire. Dacă simptomele persistă, vizitează medicul sau farmacistul și analizează-ți regimul alimentar.  

SHARE: