Iritații neașteptate ale ochilor

Slightly red eye

Este foarte ușor ca ochii tăi să între în contact cu anumite corpuri străine, iritându-se. Atunci când se întâmplă acest lucru, nu te poți gândi la altceva decât la curătarea lor. Optrex analizează câteva cauze care pot provoca iritarea ochilor – ar putea fi și câteva lucruri la care nu te-ai gândit.  

 

Obiecte și soluții străine în contact cu ochii

 

În mod normal, iritarea ochilor poate fi cauzată de obiecte străine, precum o geană, nisip, praf sau polen. Trebuie să ai grijă, de asemenea și la machiaj care ar putea să-ți între în ochi atunci când îl aplici sau atunci când îl ștergi. Iar, atunci când vorbim despre activităti în aer liber, este posibil să ne întâlnim cu situații pe care nu le-am planificat. Polenul ar putea fi o cauză evidență a iritațiilor. Însă, ai grijă și la acele insecte minuscule, bucățele de copaci sau de frunze.

 

Mâncare

 

Mâncare? Păi aceasta nu intră în gură? Dar ce spui despre experiența tăierii cepei?

 

Sucul de la anumite alimente îți poate sări în ochi, iritându-i. Așa că ai grijă atunci când tai lămâie sau alte citrice. Și ai grijă, în mod special, la chilli. Important în acest caz este să nu îți atingi ochii imediat după ce mâinile tale au venit în contact cu alimentele. Câteva minute sau chiar ore ai putea uita că ai intrat în contact cu alimentul respectiv și să te ștergi sau să te freci la ochi. Și, imediat, nu vorbim doar despre o iritație – o să fie foarte dureros. Așa că fă-ți o regulă din a te spăla pe mâini imediat după ce ai tăiat ceapă sau chilli. 

Lucru manual

 

Rumegușul este o altă cauză evidentă, de aceea este important să folosești ochelari de protecție. Însă, în spațiul tău de lucru este posibil să se regăsească și ulei, soluții de curătenie, înalbitor, soluții pentru lemn, vopseluri. Ai putea foarte ușor să bagi mâna într-una dintre soluțiile de mai sus, apoi să nu îți dai seama și să te freci la ochi. Așa că ai grijă de fiecare data cu ce lucruri ai intrat în contact înainte să pui mână la ochi. Și nu uita să te protejezi cu ochelari. 

 

Infecții provenite de la oamenii din jur

 

Dacă vreun apropiat te roaga să te uiți la iritația ochiului său, ai grijă. Nu ai vrea că infecția respectivă să se transmită și la tine pe degete și apoi la ochi, așa că ar fi bine să te speli foarte bine pe mâini. Multe dintre infecții sunt asociate cu iritații, precum conjunctivită sau blefarită. Cel mai bine ar fi doar să te uiți, nu să atingi și apoi să cereți sfatul unui expert. 

 

Grătar

 

Ești la grătar? O bucată de cenușă ar putea să-ți intre în ochi dacă nu ești atent. Așa că, atunci când cureți grătarul, fă-o foarte ușor pentru a nu ridica praful. Altfel, vei avea mari probleme atunci când îl vei curăța, mai ales dacă este și vânt. Asigură-te ca vântul să nu sufle cenușă sau bucăți de cărbune direct în ochii tăi. Multe dintre iritațiile ochilor pot cauza probleme foarte grave la nivelul ochilor. Și, deși este o reacție normală să vrei să te freci la ochi, încearcă să îți amintești că este posibil să aduci anumite obiecte străine în contact cu ochiul, infectându-l. Ține minte că: frecarea ochiului ar putea să însemne iritarea lui. 

 

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire.

SHARE: