Ia-ți din când în când ochii de la ecran

Slightly red eye

Foarte mulți oameni petrec mult timp în fața calculatoarului. Ceea ce ar putea înseamna ochi uscați, obosiți sau iritați. În acest articol încercăm să găsim mai multe modalități de a evita petrecerea timpului în fața unui monitor și cum putem să avem ochi mai sănătoși. 

 

Cum să ai grija de ochii tăi în fiecare zi

 

Reducerea timpului în față calculatorului ar putea înseamnă și mutarea ochilor pentru câteva secunde spre altceva – spre fereastră sau înspre vreun coleg de birou. Însă, dacă ochii tăi sunt uscați poți aplica Optrex ActiMist 2 in 1 Spray pentru Ochi Uscați și Iritați*. Este dovedit clinic că asigură calmarea instantanee timp de până la 4 ore.

 

La locul de muncă

 

În afară de timpul pe care îl petreci în fața monitoarelor, înălțimea ar putea să-ți afecteze, la rândul ei, ochii. Este recomandat ca ecranele să fie așezate la nivelul ochilor pentru a nu fi nevoie să îți miști ochii în sus sau în jos. Încearcă să ajustezi înălțimea monitorului în poziția potrivită. 

 

Asigură-te, de asemenea, că lumina din jur este la un nivel potrivit – lumina prea puternică sau prea slabă poate provoca dureri de cap. De asemenea, o lumină prea difuză ar putea fi la fel de dăunătoare. O altă idee bună ar fi să evaluezi și luminozitatea ecranului. Ar trebui să-ți reglezi gradul de luminozitate cu lumina din jur.  

 

Câteva sfaturi

 

Odihnește-ți ochii atunci când lucrezi la calculator. Uită-te în mod regulat spre alte locuri – pe fereastră, sau la colegi pentru 10 secunde - ar fi foarte util. 

 

Post-it-uri care să-ți amintească să clipești sau să privești la altceva în afară de monitor te pot ajuta. Și, dacă se poate, oferă-ți puțin timp, măcar la prânz, pentru a ieși din acel mediu și a sta puțin departe de calculator. 

 

Pentru mai multe informații legate de cauzele simptomelor de ochi obosiți și identificarea acestora, click aici

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire. Dacă simptomele persistă, vizitează medicul sau farmacistul și analizează-ți regimul alimentar. 

 

*Simptomele de ochi uscați și iritați sunt provocate în aproximativ 80% din cazuri de modificarea stratului lipidic al filmului lacrimal.

SHARE: