Febra fanului, o problema reala pentru ochii tai

Slightly red eye

Febra fanului (sau rinita alergica sezoniera) este o reactie alergica la polen. Cu precadere primavara sau vara, oamenii reactioneaza la polenul produs de anumite plante, precum copaci, grau sau iarba, gravitatea simptomelor variind de la o persoana la alta.

 

Reactia este dependenta in intregime de sistemul imunitar si de ce intelege acesta ca fiind amenintare. Ca raspuns acesta elimina cateva substante chimice care sa impiedice ce considera el a fi o infectie. Aceste substante sunt cauzele simptomelor febrei fanului, printre care enuntam aici doar stranutul, lacrimarea ochilor sau curgerea nasului.

 

Care sunt cele mai intalnite simptome ale febrei fanului

 

Severitatea febrei fanului poate varia, depinzand de sistemului imunitar al individului, de varsta acestuia, de conditii medicatele (precum astmul), de mediul inconjurator sau de alergia la polen. In cazul febrei fanului poti experimenta:

 

  • Stranut si tuse
  • Nas infundat
  • Dureri de cap
  • Senzatii de mancarime pe gat, nas si gura

Reactia febrei la nivelul ochilor

 

Febra fanului poate sa-ti afecteze si ochii in forme diferite. Optrex iti prezinta cele mai intalnite 3 simptome:

Inflamatie

 

Pleoapele se pot umfla. Unii oameni pot simti o senzatie de arsura.

Iritatie

 

Pot aparea iritatii sub forma mancarimilor. Acest simptom poate fi ameliorat, insa va persista in cazul in care febra nu va fi oprita.

Roseala

 

In cele din urma, pe langa cele de mai sus, pielea de pe pleoape poate sa se inroseasca, iar albul ochilor pot sa fie rosu sau roz.

Ce sa faci pentru a evita febra fanului

 

Pentru a trai cu febra fanului, Optrex vine in ajutoul tau cu cateva sfaturi care sa te ajute sa eviti si sa tratezi simptomele febrei fanului.

 

  1. Incearca sa eviti contactul cu polenul si ia masuri care sa diminueze simptomele generate de contactul cu acesta.
  2. Tine cont de conditiile anotimpurilor cand este cel mai probabil sa intri in contact cu acesta. Nu uita ca fiecare individ raspunde diferit la aceasta problema: exista oameni care sunt afectati de febra fanului in timpul verii si mai putin primavara.
  3. In cele din urma, pentru a evita contactul direct dintre ochi si polen, recomandarea noastra este sa folosesti ochelari de soare. De alfel, acestia sunt buni si pentru a-ti proteja ochii de razele puternice ale soarelui. 

SHARE: