De ce este importantă o rată normală a clipirii

Slightly red eye

Clipirea este o funcție esențială a corpului și, la fel că respirația, aceasta este, în mod natural, spontană. Prin clipire, suprafața ochilor este curățată, acoperită de lacrimi naturale și nutrienți. În unele cazuri, dacă clipirea este foarte rară, ochii pot rămâne uscați (lucrul acesta se poate întâmpla atunci când te uiți la un film sau citești o carte pe o perioadă mai mare de timp). Este foarte important să menții o rată normală de clipire pentru a preveni ca aceste situații să se întâmple, iar în acest articol îți arătăm cum. 

 

Ce se întâmplă atunci când clipești

 

Clipirea este o închidere rapidă a pleoapei. Distribuie lacrimi pe toată suprafața ochiului, îndepărtând iritanții și curățând suprafața. Acest lucru va preveni uscarea ochilor. Clipirea va împiedica, datorită genelor, contactul direct al ochilor cu praful.  

 

Importanța clipirii regulate

 

Clipirea asigură umezirea întregii suprafețe a ochilor. Fără aceasta, ochii noștri ar putea fi uscați sau afectați, fiind foarte expuși la iritațiile cauzate de condițiile din mediul inconjurător. De aceea, este foarte important să clipești mai des pentru a preveni uscarea ochilor – de asemenea, poți reduce contactul cu dispozitivele electronice.

 

Cum să-ți amintești să clipești

 

Găsește modalități prin care să îți iei ochii de la monitoare, lucru foarte important pentru a remedia rata de clipire. A-ți lua pauze regulate de la muncă este o modalitate foarte bună de a nu te mai focusa într-un singur loc – și ideal ar fi să-ți umpli și o sticlă (sau un pahar) de apă în timpul acestei pauze.  

 

Dacă te uiți la televizor sau te joci pe calculator, atunci ia o pauză de 15 minute la fiecare 2 ore. Clipirea ajută la redistribuirea filmului lacrimal.  

 

Și, în final, o ultimă recomandare: ai putea să-ți lași un post-it pe calcaltor pe care să scrii “clipește!” pentru a-ți aminti de fiecare dată să clipești.  

 

Cum poți crește umiditatea ochilor

 

Optrex te poate ajuta să-ți crești nivelul de hidratare al ochilor dacă îi simți iritați sau uscați. Folosește Optrex Picături Hidratante pentru Ochi Uscați, care hidratează și lubrifiază instantaneu ochii uscați sau iritați. 

 

Pentru mai multe informații legate de cauzele simptomelor de ochi uscați și identificarea acestora, click aici.  

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire. Dacă simptomele persistă, vizitează medicul sau farmacistul.