Cum sa ai grija de ochii uscati

Slightly red eye

Cand exista atat de multi factori care pot provoca uscarea ochilor, este foarte greu sa stii care este cauza exacta si ce poti face pentru a lupta impotriva simptomelor. Cei mai multi recurg imediat la picaturile de ochi. Insa, ochii uscati pot fi cu adevarat o problema daca nu actionezi corect si, mai ales, eficient.

 

Care sunt cele mai intalnite cauze?

 

Poti fi deja familiar cu cateva dintre cauzele care produc ochii uscati, insa exista si cateva lucruri la care nici nu te-ai fi gandit ca pot sa te afecteze. Cele mai intalnite cauze sunt:

 

  • Imbratranirea – Odata cu trecerea anilor, cantitatea de lacrimi produse scade. De asemenea, schimbarile hormonale din timpul menopauzei pot incuraja aparitia ochilor uscati.
  • Lucrul in fata ecranelor – Atunci cand lucram foarte mult in fata ecranelor, clipim foarte rar, ingreunand imprastierea lacrimilor pe toata suprafata ochilor. Asa ca recomandarea noastra este sa iei o pauza de la ecrand odata la fiecare 5 minute[1].
  • Medicamentele – Exista cateva medicamente (precum antihistaminicele) care pot avea ca efect secundar producerea ochilor uscati.
  • Mediul inconjurator – Aer cald, vant (mai ales in zonele foarte poluate) si chiar soarele pot sa iti afecteze puternic ochii.
  • Lentilele de contact – Peste 75% dintre oamenii care folosesc lentile de contact se confrunta ca problema ochilor uscati.

 

Stratul lipidic al ochiului este format din 3 nivele. Daca cel din exterior este deteriorat (sau nu are suficienta cantitate de lacrimi), atunci umiditatea ochilor este redusa, provocand aparitia ochilor uscati sau iritati. Pentru calmarea ochilor, Optrex a creat produse speciale care reusesc sa stabilizeze stratul lipidic al ochiului si sa restabileasca hidratarea naturala a acestora.

Actioneaza imediat!

 

Foloseste produsele Optrex, precum Picaturi Hidratante pentru Ochi Uscati sau ActiMist 2in1 Spray pentru Ochi Uscati si Iritati. Fiecare dintre cele doua produse sunt extrem de eficiente. Spre deosebire de picaturi, ActiMist este special facut pentru a se aplica pe ochii inchisi. Mai mult decat atat, ambele produse pot fi folosite chiar daca purtati lentile de contact.

Ai grija zilnic de ochii tai

 

Recomandarea Optrex este sa consulti medicul in cazul in care consideri ca ochii uscati sunt cauzati de efectele unor medicamente. Nu in ultimul rand, asigura-te ca reduci timpul pe care il petreci in fata ecranelor si in cazul perioadelor cu soare foarte puternic, poarta intotdeuna ochelari de soare.

 

 

Mai multe informatii si sfaturi poti gasi aici aici.  

 

*Simptomele de ochi uscați și iritați sunt provocate în aproximativ 80% din cazuri de modificarea stratului lipidic al filmului lacrimal.

SHARE: