Cum să îți păstrezi ochii revitalizați în timp ce conduci

Slightly red eye

Trebuie să fii mereu atent atunci când conduci. Să fii mereu concentrat la ce vezi și ce auzi și mereu atent la lucrurile pe care le faci și care se întâmplă în jurul tău, numai așa poți avea un drum sigur. De aceea, ochii uscați sau obosiți pot deveni o problemă cu adevărat serioasă. Optrex vine în ajutorul tău cu câteva sfaturi pe care să le urmezi pentru a reduce simptomele ochilor uscați sau obosiți, înainte să îți strice tot drumul. 

 

Folosește aerul condiționat cu moderație

 

Aerul condiționat este un factor comun care poate provoca uscarea ochilor. Dacă este direcționat către față, poate afecta stratul lipidic care formează, în mod normal, o barieră de protecție între mediu și  stratul apos al filmului lacrimal (care se află sub cel lipidic). De aceea, odată ce stratul lipidic al ochiului se deteriorează, nivelul de hidratare al ochiului se diminuează, provocând uscarea acestora.

 

Prin urmare, sfatul nostru este să țineți aerul condiționat la un nivel mic sau, cel puțin, să nu îl direcționați către față. Astfel, vei reuși să previi uscarea ochilor și alte simptome asociate.

 

Folosește ochelari de soare

 

Lumina puternică a soarelui poate afecta, la rândul său, ochii. În aceste condiții, trebuie să folosești ochelari de soare care să te protejeze împotrivă razelor UV. Atunci când îți alegi perechea de ochelari, uită-te să aibă: 

 

  • Neapărat protecție UV 400
  • Și neapărat o declarație că ochelarii de soare oferă protecție 100% UV 

 

Fii mereu hidratat

 

Utilă atât pentru ochi, să ai mereu o sticlă cu apa la îndemână te va ajută să îți menții concentrarea pe durată drumului. 

 

Ia pauze din când în când

 

Ia o pauză odată la 2 ore – NHS (National Health Service-UK) recomandă o pauză de 15 minute. Și în niciun caz nu pleca la drum dacă ești deja obosit[1], ochii tăi au nevoie să se odihnească, iar tu ai nevoie să îți recapeți energia și concentrarea. 

 

Respectă-ți timpul de somn și odihnă

 

Respectă timpul de odihnă care este, de obicei, între 10 pm și 6 am. Condusul în această perioadă de timp, îți va accentua oboseala, mai ales dacă nu ai avut suficient timp pentru dormit în seară precedentă. Calculează-ți cam cât ar dura drumul și încearcă să conduci cât mai mult în timpul zilei pentru a reduce oboseala. 

Revitalizează-ți ochii

 

Optrex ActiMist™ 2în1 Spray pentru Ochi Obosiți și cu Senzație de Disconfort calmează ochii obosiți sau care se confruntă cu o senzație de disconfort.   este foarte ușor de aplicat, trebuie doar să te oprești din mers, aceasta se aplică direct pe ochii închiși. Astfel, în timpul pauzei, îndepărtează capacul spray-ului și aplică soluția de 2 ori pe fiecare ochi închis. ActiMist™ 2în1 Spray pentru Ochi Obosiți și cu Senzație de Disconfort calmează ochii obosiți instantaneu timp de până la 4 ore.

 

 

*Simptomele de ochi obosiți sunt provocate în aproximativ 80% din cazuri de modificarea stratului lipidic al filmului lacrimal.

 

 Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire. 

 



[1] http://www.nhs.uk/Livewell/Roadsafety/Pages/Drivers.aspx

SHARE: