Cum reacționează ochii tăi într-o zi însorită

Slightly red eye

 

Atunci când soarele a răsărit este timpul să îți iei pălăria, crema de soare și să te bucuri de zi – sau cel puțin asta ar face majoritatea oamenilor din țările din nord. Însă, indiferent că soarele răsare doar odată pe an sau că strălucește tot anul, există foarte multe lucruri care ar putea să-ți afecteze ochii într-o astfel de zi. De aceea, vrem să venim în ajutorul tău cu câteva lucruri la care să te gândești și să știi ce ai putea face pentru a preveni orice neplăcere a ochilor. Dacă vei urma sfaturile de mai jos, te vei putea bucura liniștit de ziua însorită sau de vacanță. 

 

Preocupări generale

 

Atunci când este o zi însorită, există câteva lucruri la care ar trebui să te gândești înainte să ieși afară. Purtarea ochelarilor de soare ar putea să te protejeze împotrivă sensibilității la lumina soarelui și nu uita că și lubrifierea ochilor poate avea de suferit. Așa că nu este suficient doar să porți ochelari de soare, ci și să îți restabilești hidratarea ochiilor. Așa că, ar fi bine să ai mereu o sticlă de apa la îndemână, nu numai că ajută la hidratarea ochilor, dar te ajută să îți menții și corpul hidratat. Și ar putea fi o soluție potrivită dacă vei avea nevoie să îți speli ochii, în cazul în care au intrat în contact cu praful sau alte obiecte care ar putea să îți provoace iritarea acestora.  

 

Și încă un amănunt, dacă te uiți direct la soare acest lucru ar putea să-ți provoace o retinopatie solară ireversibilă, ceea ce ar însemna arderea sau zgârierea retinei.

 

Ca o regulă: nu trebuie să privești niciodată direct către soare, chiar dacă porți ochelari. 

 

Umiditate

 

Ochii noștri își stabilesc nivelul de umiditate cu ajutorul lacrimilor. Însă, în zilele în care este cald sau frig, lucrul acesta este îngreunat de atmosferă. Uscarea ochilor se produce atunci când lacrimile, care mențin nivelul de umiditate al ochilor, se evaporă mult mai repede decât se înlocuiesc. Un lubrifiant ar putea să te ajute să rezolvi problemă, însă ar fi bine să găsești un loc mai răcoros din când în când și, nu uita să bei și din apa pe care o ai cu ține. 

 

Alergii

 

Multe alergii, precum febra fânului sunt asociate cu condițiile climaterice foarte călduroase, care se pot produce mai ales în timpul primăverii sau al verii. În aceste condiții, doar ieșitul afară ar putea fi problematic, gândește-te doar la polen. 

 

Reacțiile alergice care ar putea să-ți afecteze ochii includ simptome precum inflamația, roșeală, disconfortul sau lăcrimarea. Dacă experimentezi aceste simptome, consulta un specialist.

 

Probleme care ar putea să-ți afecteze ochii

 

Dacă intri în contact cu lucruri care ar putea să-ți irite ochii, este posibil să experimentezi: 

 

  • Ochi roșii
  • Ochi uscați
  • Ochi obosiți 
  • Ochi înlăcrimați

 

Alergii, strănut, tușe, nas înroșit sau dureri de cap, toate acestea pot fi experimentate împreună cu simptomele de mai sus. 

 

Ochelarii de soare

 

Pe lângă faptul că ochelarii de soare îți protejează ochii de soare, funcționează și ca o barieră între aceștia și posibilii alergeni, precum polenul. Aceștia te vor proteja de posibile iritații, precum și împotriva ramurilor sau a frunzelor care ar putea provoca mai mult decât iritare dacă ajung în contact cu ochii. Atunci când îți alegi ochelarii de soare, asigură-te că au protecție UV 100%, ceea ce înseamnă că pot bloca razele UVB și UVA în proporție de 99%-100%. Lentilele polarizate pot fi o opțiune foarte bună dacă ești foarte sensibil la razele de soare, acestea reducând strălucirea, filtrând reflecțiile soarelui din geamuri sau apa. 

 

Alte modalități pentru a preveni probleme ale ochilor

 

Fă pauze de la activitătile care necesită atenție prelungită pentru a-ți odihni ochii. Dacă citești sau faci altă acțiune care necesită concentrare vizuală, odihnește-ți ochii din când în când. Închide ochii pentru câteva momente sau clipește de câteva ori pentru a putea distribui lacrimile pe suprafața ochiului, pentru a nu se usca. Dacă citești afară, alege un loc mai la umbră pentru că paginile pot reflecta lumina, iar cititul va fi mult mai dificil. Iar dacă citești pe un dispozitiv mobil, precum telefonul sau tableta, ajustează-i luminozitatea astfel încât să nu te chinui să vezi. 

 

Picăturile de ochi de la Optrex

 

În funcție de factorii care îți pot afecta ochii, Optrex are o soluție care să te ajute. Folosește Optrex Picături Hidratante pentru Ochi Uscați care hidratează și lubrifiază instantaneu ochii uscați sau iritați. Aceste picături au o formulă specială care ajută ochiul să facă față stilului modern de viață, cum ar fi purtarea lentilelor de contact, utilizarea calculatorului, șofatul, aerul condiționat sau aerul poluat. Pe de altă parte, Optrex Picături Revitalizante pentru Ochi Obosiți calmează și curată ochii obosiți și cu senzație de disconfort.

 

Bucură-te de o zi însorită

 

Acum că ai citit toate sfaturile de mai sus, este timpul să te bucuri de o zi frumoasă. Interesează-te de condițiile meteorologice și apoi gata, ieși afară. Ai putea alege și un sport care să nu trebuiască a fi practicat pe lângă flori pentru a evită polenul. Ar fi bine să stai departe și de locurile cu praf. Ia cu ține cremă de plajă, pălăria, ochelarii de soare, o sticlă de apa și picăturile de la Optrex și ești gata pentru o zi perfectă la soare. Indiferent că alegi să faci un picnic, să mergi la plajă sau să practici un sport în parc, distracția este garantată. 

 

 

Pentru mai multe informații legate de cauzele simptomelor de ochi obosiți și identificarea acestora, click aici

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire. 

SHARE: