Cum poate fi afectată umiditatea ochilor de condițiile climaterice

Slightly red eye

Ochii uscați pot fi o sursă de disconfort, iar un factor care poate provoca această situație este nivelul de umiditate din aer. Ochii noștri trebuie să fie în permanență hidratați, lucru care, de obicei, este realizat prin intermediul aparatului lacrimal.

 

În condițiile unui mediu uscat și cald, nivelul de hidratare al ochilor poate să scadă foarte mult și foarte repede. Iar din cauza aceasta pot apărea iritații, senzații de disconfort sau senzația că ai un corp străin în ochi, provocând lăcrimarea ochilor sau vederea neclară. În stadii mai avansate, ochii uscați pot afecta serios vederea[1].

 

Cum mă afectează condițiile climaterice

 

Dacă ești predispus să ai ochii uscați, atunci trebuie să fii foarte atent la condițiile mediului înconjurător, controlând mereu nivelul de umiditate. Supermarketurile, magazinele sau avioanele sunt locuri cu un nivel scăzut de umiditate. Însă, cea mai mare problemă este aceea că nu conștientizezi pericolul acestei situații, decât atunci când ești nevoit să te confrunți cu simptomele ei, fiind surprins de disconfortul pe care ți l-au cauzat. 

 

Ce poți face

 

Dacă locuiești într-o zonă aridă, atunci ar trebui să îți iei un umidificator. Acesta crează vapori de apă care sunt pulverizați în atmosferă pentru a crește nivelul de umiditate. De asemenea, dacă ești într-un spațiu natural, nu într-unul în care condițiile climaterice sunt construite artificial, atunci ar trebui să găsești soluții care să crească nivelul de umiditate. 

 

Optrex are o întreagă gamă de produse care te ajută să îți restabilești nivelul de hidratare al ochilor. Printre acestea se număra, spray-urile ActiMist™ 2 in1 sau picăturile Optrex.

 

 Chiar dacă au un mod de aplicare diferit – picăturile se pun direct în ochi, pe când spray-ul se aplică pe ochii închiși, ambele au același efect – lubrifiază imediat ochii, diminuând senzația de ochi uscați sau iritați. Acestea sunt folosite pentru a suplini cantitatea de lacrimi și a lubrifia ochii, astfel încât să simți imediat efectele. 

 

Așa că, indiferent de ce produs alegi, nu trebuie să îți mai faci griji. Produsele Optrex îți hidratează imediat ochii uscați sau iritați, diminuând imediat senzațiile de disconfort apărute din cauza condițiilor climaterice. 

 

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire. 

 

SHARE: