Cum îţi afectează zborurile pe distanţe lungi ochii?

Slightly red eye

În acest articol, vom examina modul în care călătoriile pe distanțe lungi îţi pot afecta ochii, măsurile pe care le poţi lua pentru a evita aceste efecte, dar și care sunt mijloace de care poți ține cont in tratarea ochilor afectaţi de călătoriile pe distanțe lungi.

 

Pot călătoriile pe distanţe lungi să-ţi afecteze ochii?

 

Pe scurt, răspunsul este da, și chiar în mai multe moduri decât te-ai fi așteptat. Iată câteva:

 

Ochi obosiți și iritaţi

 

Împreună cu simptomele evidente de pleoape grele, ochii obositi, pot duce la roșeață, dificultăți de focalizare, vedere încețoșată și sensibilitate crescută la lumină. Probabil nu eşti surprins să afli că principala cauză este privarea de somn. Ochii obosiţi pot provoca diferite simptome, dar cel mai strâns asociat cu oboseala ochilor sunt ochii iritaţi.

 

Din cauza deplasării pe distanțe lungi şi a faptului că eşti în mișcare poţi să ai probleme cu somnul. Tu poţi fi genul de persoană care poate dormi indiferent de împrejurimi, dar mulți oameni pur și simplu nu pot să facă asta, mai ales când sunt în mișcare.

 

Când îţi dai peste cap ritmul de somn în timpul deplasării pe distanțe lungi, ceasul biologic este confuz și apare un sentiment de oboseală indusă, ochii devenind obosiți și iritaţi.

 

Această afecțiune poate fi agravată și mai mult dacă vei conduce pentru perioade lungi de timp, deoarece este o sarcină care necesită utilizarea intensă a ochilor. Mai mult decât atât, condusul pe timp de noapte, pe drumuri iluminate sau orice formă de călătorie în care sunteţi expuşi la lumina artificială, poate contribui la obosirea ochilor. Acest lucru este strâns legat de "Computer Vision Syndrome", care presupune că atunci când te concentrezi pe un dispozitiv digital cauzezi prea multă presiune pe ochi, ceea ce poate duce, de asemenea, la iritarea acestora.

 

Ochi uscați și roși

 

La fel ca oboseala și iritarea ochilor, uscăciunea și roșeața sunt două simptome care vin mână în mână și pot apărea cu ușurință în timpul deplasărilor pe distanțe lungi. Sindromul de ochi uscat poate să apărea atunci când glandele lacrimale ale ochiului sunt în imposibilitatea de a produce suficiente lacrimi pentru a lubrifia ochiul sau atunci când lacrimile se evaporă prea repede. Acest lucru poate duce la senzaţia de uscăciune și durere și poate, de asemenea, provoca temporar vedere neclară.

 

Există anumiți factori care produc impactul lacrimogen, inclusiv frecvența la care clipești. Atunci când glandele lacrimale produc lacrimi, clipitul joacă un rol esențial în răspândirea ei pe toată suprafața ochiului. În consecință, atunci când clipitul nu e suficient, lacrimile se evaporă prea repede și eşti mai predispus la uscarea ochilor.

 

Factorii de mediu de la care lacrimile se evaporă rapid sunt vântul sau mișcările de aer – cum ar fi o fereastră a mașinii deschise sau aerul condiționat - ori lipsa umidității într-o cabină de avion care poate cauza uscarea ochilor pe timpul călătoriei.

 

O altă urmare a călătoriilor pe distanțe lungi este înroşirea ochilor. Este posibil să fi observat că ochii pot deveni roşii sau congestionaţi atunci când nu ai dormit suficient. În acest caz, vasele mici de sânge din conjunctivă- membrana care acoperă zona albă a ochiului - încep să se dilate într-o încercare de a obține mai mult oxigen la nivelul corneei și a altor suprafețe ale ochiului. În consecință, oboseala și clipirea insuficientă pot provoca roșeață.

 

Măsuri pentru a evita efectele călătoriilor pe distanțe lungi la nivelul ochilor

 

Iată câteva măsuri simple, preventive, care te pot ajuta pe distanțe lungi

 

• Programează-ţi călătoria în timpul zilei, dacă este posibil, pentru a te menține în sincron cu ceasul biologic și pentru a reduce astfel posibilitatea apariţiei ochilor obosiți şi iritaţi.

•Ţine ochii închişi. Se pare că este soluția cea mai eficientă, deoarece poate ajuta la ameliorarea oboselii și uscăciunii.

• Dacă conduci, ia pauze regulate, pentru a-ţi  odihni ochii. Dacă mai sunt în maşină şi alte persoane care pot conduce, recomandat ar fi să faceţi schimb între voi.

• Evită lumina artificială atunci când este posibil, pentru că acest lucru poate exacerba simptomele. Atunci când zbori, foloseşte o mască pentru ochi pentru a bloca lumina și a avea ochii mai puţin obosiţi.

 

Cum îţi poţi trata ochii afectați de călătoriile pe distanțe lungi

 

Dacă ai făcut tot ce ai putut pentru a evita efectele călătoriilor pe distanțe lungi, dar cu toate acestea ai de suferit, există diverse tratamente rapide și ușor de utilizat:

 

• Aplicarea unei comprese calde peste ochii închiși, te poate ajuta să scapi de oboseala și uscăciunea ochilor

În mod alternativ, înainte de a zbura, verifică gama de produse pentru ochi Optrex:

• Picăturile de ochi lubrifiante și hidratante sunt disponibile pentru a calma ochii uscaţi

• Picăturile de ochi revitalizante pentru a calma ochii obosiți

• Sprayul Actimist este ușor de aplicat și vine în două forme ajutând la ameliorarea ochilor uscaţi și iritați, precum și a celor obosiți și cu senzație de disconfort

 

Călătoriile pe distanțe lungi pot reprezenta o provocare. Privarea de somn este un prim factor, dar și aerul condiționat și expunerea la lumină artificială, joacă de asemenea, un rol important. Cu toate acestea, Optrex te poate ajuta să combaţi efectele lor. Citește mai multe informații despre gama de produse Optrex, făcând click pe acest link.

 

Călătorie plăcută!

SHARE: