Cum îţi afectează febra fânului ochii

Slightly red eye

Suntem siguri că eşti familiarizat cu simptomele: strănut frecvent, nas înfundat și ochi iritaţi, înroșiţi sau înlăcrimaţi. Dacă este așa, eşti conştient de frustrarea pe care mulți oameni o simt ca urmare a febrei fânului. În acest articol, vom analiza mai în profunzime cauzele febrei fânului și modul în care aceasta afectează ochii, precum şi modalități de a evita febra de fân și diverse modalități de tratare.

 

Care sunt cauzele febrei de fân?

 

Febra fânului este termenul dat unei reacții alergice la polen (particule minuscule găsite pe plante) de care mulți oameni suferă. Atunci când polenul vine în contact cu celulele de la nivelul ochilor, gurii, nasului și gâtului unei persoane, se poate declanșa o reacție alergică.

 

Simptomele pot fi surprizătoare și pot fi destul de frustrante. Reacţia alergică de care mulţi suferă este, de fapt, un mod al corpului de a reacţiona la polen. Acest lucru face ca sistemul imunitar să elibereze diverse substanțe chimice destinate să prevină răspândirea a ceea ce în mod greșit a fost perceput ca fiind o infecţie. Produsele chimice eliberate sunt cauza simptomelor menționate mai sus.

 

Există mai multe tipuri de polen la care oamenii pot fi alergici, dar de departe forma cea mai prolifică este polenul de iarbă, la care 90% din suferinzii febrei de fân sunt alergici. Cu toate că nu este clar ce face ca sistemul imunitar să reacționeze în modul în care o face, mai mulți factori sunt cunoscuți pentru creștea riscului de a suferi de febra fânului, inclusiv:

 

  1. Cei care suferă de o altă afecțiune alergică, cum ar fi astmul sau eczema.
  2. Expunerea de la o vârstă fragedă la fumul de tutun.
  3. Faptul că alți membri ai familiei suferă de febra fânului.

 

Cum afectează ochii febra fânului?

 

Febra fânului poate provoca ochilor diverse forme de disconfort. În primul rând, aceasta duce la simptome cum ar fi iritații și mâncărimi, ochi umezi și roșeață. In cazurile mai severe, cei care au febra fânului pot suferi de pleoape umflate.

 

Poți să eviţi febra de fân?

 

Poți evita febra de fân pur și simplu prin luarea unor măsuri preventive, pentru a te feri de alergeni atunci când riscul este ridicat. Polenul din iarbă tinde să fie produs de la mijlocul lunii mai până în iulie, în timp ce polenul copacului - care este a doua cea mai mare cauză a febrei de fân - se produce între sfârșitul lunii martie și mijlocul lunii mai. Vremea are, de asemenea,un impact asupra cantităţii de polen care se raspandește la o rată mai mare în zilele umede şi cu vânt. Cu toate acestea, nivelurile de polen scad, în mod semnificativ, ca urmare a ploii.

 

Dacă suferi de febra fânului, ai putea petrece mai mult timp în interior, eventual cu un aparat de aer condiționat pentru a filtra aerul, atunci când consideri că există un risc ridicat de polen. De asemenea, este recomandat să porţi ochelari de soare atunci când eşti în aer liber, în timpul sezonului de alergie, pentru a-ți proteja ochii de alergeni.

 

Cei care poartă lentile de contact sunt, de asemenea, sfătuiți să poarte ochelari în timpul sezonului de alergie sau să apeleze la utilizarea lentilelor de unică folosință. Acest lucru se datorează faptului că la suprafața lentilelor de contact se pot acumula în timp alergeni.

 

Tratarea ochilor inflamaţi și iritaţi

 

Datorită prevalenței alergiei oculare, cum ar fi febra fânului, există mai multe soluții disponibile, cum ar fi cele din gama de produse Optrex. Acestea sunt disponibile în farmacii.

 

Soluțiile pentru ochi sunt disponibile, în mod specific, celor care luptă împotriva simptomelor asociate cu febra fânului, cum ar fi iritațiile, roșeața și ochii umezi.

 

Alternativ, problema poate fi tratată la sursă cu utilizarea de antihistaminice, care ajută la prevenirea simptomelor de reacții alergice care apar.

 

Pentru a citi mai multe detalii despre modul în care Optrex tratează alergiile oculare şi ajută la ameliorarea simptomelor de febră a fânului, ori pentru a explora alte produse din vasta gamă Optrex, te rugăm să faci clic pe acest link.

 

Citeşte prospectul.

SHARE: