Cele mai întâlnite cauze care provoacă mâncărimi ale ochilor

Slightly red eye

Senzația de mâncărime a ochilor este doar o problemă cu care se confruntă ochii, printre simptome numărându-se uscarea, oboseala sau lăcrimarea excesivă. De asemenea, acestea mai sunt asociate și cu senzația de vedere neclară sau cu ochii roșii ori uscați[1]. În acest articol vom prezenta care sunt cele mai întâlnite cauze ale mâncărimii ochilor și cum pot fi rezolvate. 

 

Alergeni

 

Cei mai întâlniți alergeni, precum polenul, părul de animale, chimicalele sau anumite substanțe pe care le găsești în mâncare, pot provoca mâncărimea ochilor. Consultă-te cu medicul și urmărește întocmai planul întocmit de acesta. 

 

Corpuri străine

 

Fie că este o geană căzută, un fir de păr sau de praf, corpurile străine care ajung pe suprafața ochilor, pot provoca iritații sau mâncărimi. Ca reacție, ochii pot să răspundă prin apariția unor inflamații sau pot lacrima excesiv prin creșterea “timpului de dormit”[2]. Aceste reacții reprezintă încercările ochilor de a se curăța și a îndepărta corpurile străine.

 

Lentilele de contact

 

Purtarea lentilelor de contact pentru o perioada lungă de timp sau fără să fie introduse corect, poate cauza uscarea ochilor, ceea ce duce la o senzație de mâncărime. Astfel, asigură-te mereu că lentilele au fost păstrate corect, iar dacă acestea provoacă mâncărime la aplicare, spală-ți mâinile, scoate-le, aplică din nou soluția pe ele și încearcă să le aplici din nou. 

 

Infecții la nivelul ochilor

 

Există câteva tipuri de microorganisme care pot cauza infecții sau mâncărime la nivelul ochilor. Aceste infecții pot apărea atunci când te confrunți cu conjunctivită sau blefarită[3]. Însă, imediat ce simți aceste simptome, sfatul nostru este să consulți un medic. 

 

Zgârierea corneei

 

Din cauza unor răni sau a unor infecții, ochii pot suferi. Mai mult, clipirea poate să accentueze aceste probleme sau chiar să producă inflamații sau mâncărimi ale ochilor. 

 

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire. 

 

SHARE: