Care sunt cauzele pentru care ochii noștri sunt uscați

Slightly red eye

Stilul de viață modern implică lucrul în fața calculatorului timp de 8 ore pe zi. Din acest motiv, îți poți simți ochii obosiți, intervenind senzația de disconfort. Atunci când nivelul de hidratare începe să scadă (este afectat stratul apos al filmului lacrimal), ai putea experimenta anumite simptome cum ar fi senzația de uscăciune care poate fi percepută ca fiind dureroasă. Există multe lucruri pe care le poți face pentru a reduce senzația de ochi uscați. Înțelegerea cauzelor este foarte importantă mai ales în prevenirea acestora. Astfel, există 2 cauze principale: mediul înconjurător și schimbările fizice (care se petrec în corpul nostru). 

 

Mediul înconjurător

 

Indiferent dacă ești în aer liber, acasă sau la birou, există foarte mulți factori, de la temperatură la umiditate, care pot să-ți provoace uscarea ochilor. Biroul este un loc care ar putea să producă multe probleme la nivelul ochilor. Ventilatoarele de birou, aerul condiționat și timpul petrecut în fața unui computer pot fi toate cauzele frecvențe ale ochilor uscați deoarece pot genera probleme la nivelul stratului lipidic.

 

Atunci când ești în aer liber, căldura provenită de la lumina soarelui poate usca, la rândul ei, ochii. Așa că ar fi bine să folosești ochelarii de soare care au protecție UV (aceștia te vor proteja și împotriva prafului și a polenului). 

 

Schimbările fizice

 

Toate schimbările la nivelul corpului pot avea repercusiuni la nivelul ochilor. Îmbătrânirea este o cauza principală – tinerii produc mai multe lacrimi decât vârsnicii. Femeile aflate în perioada post-menopauză pot fi afectate de schimbări hormonale care duc la diminuarea producției de lacrimi. 

 

Există mai multe motive pentru care clipirea poate fi redusă, însă aceasta poate să fie și o cauză a uscării ochilor – vor fi mai puține lacrimi pe suprafața ochilor. 

 

Alte cauze

 

Există mai multe cauze ale apariției ochilor uscați: 

 

  • Lentilele de contact – purtarea îndelungată a lentilelor poate duce la uscarea ochilor.
  • Medicamentele – anumite tipuri de medicamente pot avea ca efect secundar uscarea ochilor. Așa că, recomandarea noastră este să consultați medicul pentru a afla care este medicamentul care provoacă această problemă. 
  • Bolile – Sindormul Sjögren sau artrita reumatoidă pot provoca uscarea ochilor 

 

Pentru mai multe informații legate de cauzele simptomelor de ochi uscați și identificarea acestora, click aici

 

Și nu uita, înaintea oricărei utilizări, citește instrucțiunile de folosire. 

SHARE: