Care sunt cauzele ochilor roșii

Slightly red eye

Cei care au experimentat aceste probleme, știu că ochii roșii înseamnă iritații, durere. Pentru că există multe modalități de a trata această afecțiune, acest articol prezintă cauzele și simptomele, încercând, astfel, să înțelegem ce presupune această problemă din perspectiva pacienților, pentru ca aceștia să fie pregătiți. 

 

Ce sunt „ochii roșii”?

 

Ochii roșii pot apărea din cauza particulelor care intră în contact cu ochii. Acestea pot duce la durere, disconfort sau iritații. Există multe cauze ale producerii lor, însă pe cele mai întâlnite le prezentăm mai jos. Dacă suferi frecvent de aceste probleme și de dureri la nivelul ochilor, ar fi bine să consulți un medic pentru a vedea care este cauza și cum o poți rezolva. 

 

Statisticile

 

Conform unui studio, 36% dintre participanți au suferit de această problemă o dată la 1-3 luni și 22% o dată la 4-6 luni. Din cauza acestei frecvențe, oamenii nu se gândesc că este important să tratezi problema, nu doar să calmezi simptomele atunci când apăr. 

 

Cauzele apariției „ochilor roșii”

 

Cauzele sunt legate, în general, de lucruri minore, precum vase de sânge sparte sau conjunctivită. În aceste situații, vederea nu este afectată și ar trebui să se îmbunătățească în câteva ore sau, în unele cazuri, în câteva zile. 

 

Pot rezulta și din cauza clorului din apa bazinului de înot, lipsa somnului, fumului sau poluării. În cazul ochilor iritați, aceștia pot fi și durerosi. Spălarea și lubrifierea acestora ar putea rezolva problema, ajutând ochii să revină la culoarea inițială. 

 

Simptomele „ochilor roșii”

 

Lăcrimarea ochilor sau senzația de nisip în ochi sunt alte simptome asociate cu ochii roșii – probabil și durerea este unul dintre ele. Dacă experimentezi oricare dintre aceste simptome, consultă un medic în cel mai scurt timp pentru că ar putea însemna: 

 

  • Durere oculară severă  
  • Acuitate vizuală redusă
  • Sensibilitate la lumina 

 

Câteva modalitați pentru a preveni „ochii roșii”

 

Multe dintre aceste cauze pot fi prevenite foarte ușor. Mai jos găsiți câteva sfaturi: 

 

  • Dacă ochii sunt contaminați, spală-i cu o soluție recomandată de medic. 
  • Evită activități care ar putea să-ți obosească ochii, precum cititul pentru o lungă durată de timp, lumina foarte slabă, folosirea îndelungată a televizorului sau calculatorului.
  • Nu purta lentilele de contact pentru o perioadă mai lungă decât cea recomandată de oftalmolog. 
  • Curăță-ți lentilele așa cum a fost recomandat de oftalmolog.
  • Demachiază-te în fiecare zi. 
  • Poartă ochelari de soare pentru a te proteja de iritații sau uscarea ochilor.  

SHARE: