Ochi uscați

Slightly red eye

Ce înseamnă?

 

De fiecare dată când clipiți, pleoapa distribuie lacrimile pe suprafața ochiului pentru a forma o peliculă. Această peliculă reduce gradul de evaporare a umezelii din ochi, menținând hidratarea acestora. Ochii se usucă atunci când secreția lacrimală este insuficientă sau atunci când o fisură a filmului lacrimal de protecție provoacă modificarea stratului apos.

 

Care sunt cauzele principale?

 

 • Lentile de contact - Peste 75% dintre purtătorii de lentile de contact sunt afectați de uscarea ochilor la un moment dat
 • Sistemele de încălzire centralizată și de aer condiționat - acestea usucă aerul și reduc umiditatea ochilor
 • Clipire insuficientă - Dacă priviți timp îndelungat în monitorul calculatorului sau al televizorului, clipiți mai rar, de la 22 de clipiri pe minut până la 7 clipiri pe minut! Acest lucru reduce gradul de distribuire a lacrimilor pe suprafața ochilor, determinând deteriorarea stratulului lipidic de protecție al ochilor.
 • 22% dintre persoanele care prezintă simptome de ochi uscați dau vina pe calculator pentru producerea acestora
 • Înaintarea în vârstă - Pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința să producem mai puține lacrimi astfel că, o dată cu vârsta, crește și probabilitatea de apariție a simptomelor de ochi uscați. În cazul femeilor, modificările hormonale de la menopauză pot mări și ele frecvența simptomelor de ochi uscați.
 • Unele medicamente pot avea ca efect secundar ochii uscați sau pot agrava simptomele de ochi uscați existente (de exemplu, beta-blocantele, pilulele anticoncepționale și antihistaminicele)

 

Care sunt simptomele?

 

Veți simți că ochii sunt uscați, iritați și cu senzație de disconfort. Puteți avea senzația de nisip în ochi, sau de arsură a ochilor atunci când clipiți, chiar dacă ochii uscați nu provoacă dureri semnificative.

 

Simptomele de ochi uscați vor afecta de obicei ambii ochi simultan, dar vederea va fi în continuare normală. Simptomele se agravează deseori pe parcursul zilei.

 

Ce pot să fac?

 

Gama Optrex conține două produse concepute pentru a ajuta la combaterea senzației de ochi uscați. Toate pot fi utilizate împreună cu lentilele de contact:

 

Optrex ActiMist™ Spray 2 în 1 pentru Ochi Uscați și Iritați - Pulverizați pe pleoapele închise pentru calmarea eficientă a iritației provocate de ochii uscați. Dacă considerați că este dificil și neplăcut să aplicați picăturile, gelurile și soluțiile de spălare, acest produs este alternativa ideală.

 

Optrex Picături Hidratante pentru Ochi Uscați hidratează și revigorează instantaneu ochii, având efect îndelungat.

 

Sfaturi importante

 

 • Beți multă apă - astfel veți menține întreg organismul hidratat, inclusiv ochii.
 • Dacă lucrați la calculator, nu uitați să faceți pauze regulate și să clipiți cât mai des posibil.
 • Dacă este posibil, încercați să reduceți puțin nivelul de încălzire sau al aerului condiționat pentru a evita uscarea ochilor.
 • Încercați să păstrați locul de muncă bine aerisit. Dacă este greu să faceți acest lucru, țineți un vas cu apă în apropiere (preferabil lângă radiator / sistemul de încălzire dacă acesta este pornit) pentru a mări gradul de umiditate din cameră.
 • Dacă purtați lentile de contact, încercați să aplicați Optrex ActiMist™ Spray 2 în 1 pentru Ochi Uscați și Iritați sau Optrex Picături Hidratante pentru Ochi Uscați cu regularitate, chiar și înainte de a se manifesta senzația de iritare a ochilor.
 • Încercați să aplicați o compresă fierbinte pe ochi pentru a stimula canalele lacrimale astfel încât să producă mai multe lacrimi.

 

Doriți să aflați mai multe informații?

 

Aflați mai multe informații despre Optrex ActiMist™ Spray 2 în 1 pentru Ochi Uscați și Iritați

 

Aflaţi mai multe informații despre Optrex Picături Hidratante pentru Ochi Uscați

 

Nu sunteți sigur(ă)? Click aici pentru a folosi funcția noastră de căutare a soluțiilor și identificați produsul Optrex cel mai adecvat pentru nevoile dumneavoastră

 

SHARE: