Afecțiuni oculare specifice mediului urban Afecțiuni frecvente ale ochilor

Slightly red eye

De exemplu, in Marea Britanie, 19,6 milioane de persoane suferă de afecțiuni oculare specifice mediului urban - fără să știe! Da, așa este - 40% dintre cetățenii din întreaga țară sunt afectați de simptome precum ochi uscați, iritați, obosiți sau cu senzație de disconfort - lista de probleme este lungă și mulți dintre dumneavoastră suferiți constant! În prezent se consideră că stilul de viață modern este principala cauză.

 

Programul de lucru prelungit înseamnă că lipsa somnului este răspunzătoare de 43% din cazuri, în timp ce una din cinci persoane dă vina pe utilizarea prelungită a calculatorului. Între timp, își spun cuvântul și alți factori de mediu, cum ar fi aerul condiționat, sistemele de încălzire centralizată și poluarea. 

 

Optrex denumește acest grup de afecțiuni oculare, "afecțiuni oculare specifice mediului urban".

Chiar dacă ochii sunt cele mai valoroase părți ale corpului, unul din patru britanici considerându-i cea mai atrăgătoare parte a corpului, 8,3 milioane susțin că sunt dezamăgiți de propriii ochi în fiecare săptămână. Una din șase persoane susține că suferă de afecțiuni oculare specifice mediului urban de 2-3 ori pe săptămână!

 

Experții în frumusețe confirmă descoperirile Optrex. Specialista în machiajul ochilor pentru celebrități, Arianne Poole, afirmă: „Sunt make up artist de 25 de ani și, văd din ce în ce mai des femei - în special femei care locuiesc în oraș - cu probleme oculare. Este vorba de o serie de simptome diferite, de la ochi uscați și iritați până la ochi inflamați și injectați și, mă bucur să văd că Optrex le-a identificat acum clar sub denumirea de afecțiuni oculare specifice mediului urban.

„Sunt convinsă că incidența crescută a afecțiunile oculare specifice mediului urban este cauzată de impactul stilului nostru de viață care implică multă muncă/multă distracție, al ritmului de viață modern și dinamic din oraș asupra propriului organism. Nu putem face prea multe în privința stilului de viață - este o realitate pentru milioane de femei în zilele noastre. Dar putem combate efectele acestuia prin tratarea problemei”.

Arianne explică: „Îngrijirea ochilor trebuie să fie o rutină zilnică. Necesită câteva secunde și, avem la dispoziție o gamă variată de produse pe piață care pot permite din nou comunicarea din priviri”.

SHARE: